Рецепти
Пица ролати (посно) Ана Ѓорова

Посни ролати од кашкавал и шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Маринирани шампињони(600 Грама)

Кечап(600 Грама)

Посен кашкавал(300 Грама)

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Корите поделете ги на три дела за три ролати (по 5 листови кора).
  2. Печурките исечкајте ги, а кашкавалот изрендајте го.
  3. На секој ролат се става по 200 грама кечап, 100 грама кашкавал и 200 грама шампињони, атака што најпрво ќе ставите две кори една врз друга, па премачкајте ги со кечапот, па ставете ја третата кора. И третата кора премачкајте ја со кечап, па наросете рендан кашкавал.
  4. Ставете ја четвртата кора, премачкајте ја со кечап, па распоредете ги исечканите шампињони.
  5. Ставете ја петтата кора и завиткајте ролат. На ист начин направете уште два ролата.
  6. Потоа наредете ги во обложен плех, па одозгора премачкајте ги со малку масло и печете ги на 220°C околу половина час. Исечете ги на парчиња и посужете ги во чинија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: