Рецепти
Пица ролати (посно) Ана Ѓорова

Посни ролати од кашкавал и шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Маринирани шампињони(600 Грама)

Кечап(600 Грама)

Посен кашкавал(300 Грама)

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Корите поделете ги на три дела за три ролати (по 5 листови кора).
  2. Печурките исечкајте ги, а кашкавалот изрендајте го.
  3. На секој ролат се става по 200 грама кечап, 100 грама кашкавал и 200 грама шампињони, атака што најпрво ќе ставите две кори една врз друга, па премачкајте ги со кечапот, па ставете ја третата кора. И третата кора премачкајте ја со кечап, па наросете рендан кашкавал.
  4. Ставете ја четвртата кора, премачкајте ја со кечап, па распоредете ги исечканите шампињони.
  5. Ставете ја петтата кора и завиткајте ролат. На ист начин направете уште два ролата.
  6. Потоа наредете ги во обложен плех, па одозгора премачкајте ги со малку масло и печете ги на 220°C околу половина час. Исечете ги на парчиња и посужете ги во чинија.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: