Рецепти
Пиварки (посно) Ана Ристеска

Стар посен десерт по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(2 Чаши)

Пиво(3 Чаши)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(по потреба )

Шеќер(700 Грама)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Маслото, пивото и пецивото и брашното се замесуваат убаво. Се прават топчиња, а во нив се става по една јатка ораси.
  2. Се печат и се посипуваат со врелиот шербет. Се валкаат во мелени ореви или кокосови снегулки.

Шербет: Шеќерот и водата се варат, а потоа се додаваат ванилата и сокот од лимон.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: