Рецепти
Плескавици од тиквички Ана Ѓорова

Вкусни и лесни плескавици од тиквички што може да ги комбинирате со намази и додатоци по желба, со свежа салата или во бургер леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(400 Грама)

Леб(2 тенки парчиња )

Кашкавал(30 Грама)

Свежо нане

Лук

Сол

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Тиквичките измијте ги, исчистете ги, исечкајте ги на ситни коцкички и пропржете ги во тава со малку масло.
  2. Откако малку ќе омекнат, измешајте ги во сад со ренданиот кашкавал, лебот на парчиња, нането, сечканиот лук и солта, па добро промешајте. Ако смесата испадне премногу ретка, додајте и 1-2 лажици лебни трошки.
  3. Од смесата формирајте плескавици и пржете ги во загреано масло од двете страни.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: