Рецепти
Плескавици од туна и млад кромид Ана Ѓорова

Плескавици од туна и млад кромид за брз и вкусен ручек. Послужете ги со тартар сос или со павлака.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Сенф(2 Кафени лажици)

Леб(1 Парче)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Млад кромид(1 )

Сол

Бибер

Чили сос

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исцедете ја туната од конзервата, па измешајте ја со сенфот, исечканиот леб или издробен, кората и сокот од лимон, ситно сечканиот магдонос, водата, ситно сечканиот млад кромид и чили сосот.
  2. Зачинете со сол и бибер по вкус и додајте ги јајцата, па со дланките убаво измесете ја смесата за да се измешаат состојките.
  3. Поделете ја смесата на 4 дела. Од секој дел формирајте плескавица, наредете ги во плех врз хартија за печење и оставете ги да одморат околу 1 час. Не е неопходно да отстојат плескавиците, меѓутоа така ќе бидат поцврсти при пржењето.
  4. Пржете ги плескавиците во тава со масло од двете страни. Сервирајте ги со тартар сос и со салата од млад кромид.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: