Рецепти
Плескавици од туна и млад кромид Ана Ѓорова

Плескавици од туна и млад кромид за брз и вкусен ручек. Послужете ги со тартар сос или со павлака.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Сенф(2 Кафени лажици)

Леб(1 Парче)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Млад кромид(1 )

Сол

Бибер

Чили сос

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исцедете ја туната од конзервата, па измешајте ја со сенфот, исечканиот леб или издробен, кората и сокот од лимон, ситно сечканиот магдонос, водата, ситно сечканиот млад кромид и чили сосот.
  2. Зачинете со сол и бибер по вкус и додајте ги јајцата, па со дланките убаво измесете ја смесата за да се измешаат состојките.
  3. Поделете ја смесата на 4 дела. Од секој дел формирајте плескавица, наредете ги во плех врз хартија за печење и оставете ги да одморат околу 1 час. Не е неопходно да отстојат плескавиците, меѓутоа така ќе бидат поцврсти при пржењето.
  4. Пржете ги плескавиците во тава со масло од двете страни. Сервирајте ги со тартар сос и со салата од млад кромид.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: