Рецепти
Плескавици од туна и млад кромид Ана Ѓорова

Плескавици од туна и млад кромид за брз и вкусен ручек. Послужете ги со тартар сос или со павлака.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(2 )

Сенф(2 Кафени лажици)

Леб(1 Парче)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Млад кромид(1 )

Сол

Бибер

Чили сос

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исцедете ја туната од конзервата, па измешајте ја со сенфот, исечканиот леб или издробен, кората и сокот од лимон, ситно сечканиот магдонос, водата, ситно сечканиот млад кромид и чили сосот.
  2. Зачинете со сол и бибер по вкус и додајте ги јајцата, па со дланките убаво измесете ја смесата за да се измешаат состојките.
  3. Поделете ја смесата на 4 дела. Од секој дел формирајте плескавица, наредете ги во плех врз хартија за печење и оставете ги да одморат околу 1 час. Не е неопходно да отстојат плескавиците, меѓутоа така ќе бидат поцврсти при пржењето.
  4. Пржете ги плескавиците во тава со масло од двете страни. Сервирајте ги со тартар сос и со салата од млад кромид.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: