Рецепти
Плескавици со соја и компири Ана Ристеска

Вкусни вегетаријански плескавици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сојата се посипува со врела вода да отстои 5-10 минути.
  2. Потоа се цеди сојата од водата и во неа се додава претходно сварениот компир пасиран како за пире, 1 прашак за печиво, ситно сечкан кромид и зачини. Смесата треба да се замеси.
  3. Постепено се додава брашното додека не се добие една смеса од која може да се направат плескавици.
  4. Откако ќе се добие потребната смеса за плескавици, ги подмачкуваме рацете со масло за јадење и ги формираме плескавиците по желба.
  5. На тавче со загреано масло за јадење се пржат плескавиците.
  6. Готовите плескавици се вадат од тавчето и се ставаат на чинија обложена со хартија за да ја впие непотребната маснотија.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: