Рецепти
Плескавици со соја и компири Ана Ристеска

Вкусни вегетаријански плескавици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сојата се посипува со врела вода да отстои 5-10 минути.
  2. Потоа се цеди сојата од водата и во неа се додава претходно сварениот компир пасиран како за пире, 1 прашак за печиво, ситно сечкан кромид и зачини. Смесата треба да се замеси.
  3. Постепено се додава брашното додека не се добие една смеса од која може да се направат плескавици.
  4. Откако ќе се добие потребната смеса за плескавици, ги подмачкуваме рацете со масло за јадење и ги формираме плескавиците по желба.
  5. На тавче со загреано масло за јадење се пржат плескавиците.
  6. Готовите плескавици се вадат од тавчето и се ставаат на чинија обложена со хартија за да ја впие непотребната маснотија.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: