Рецепти
Погачици со сирење Ана Ѓорова

Печиво за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Сирење(500 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Јајце(1 )

Сол(1 Прстофат)

Сусам(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Маргаринот се мати, се додава иситнетото сирење, брашно, прашак за печиво и се замесува тестото.
  2. Кога ќе се измеси, се расукува кора со дебелина од еден сантиметар.
  3. Со чаша, калап или нож се сечат погачиците, а потоа на нивната површина се прават шари со плитки засеци на ножот, се премачкуваат со јајце и се посипуваат со сусам или ким по желба.
  4. Се редат во подмачкан плех и се печат на температура од 250 степени дваесетина минути.
  5. Кога ќе се испечат, се вадат и се оставаат да се оладат малку, па се послужуваат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: