Рецепти
Похуван карфиол Ана Ѓорова

Похуваниот карфиол е многу вкусно и лесно јадење кое може да се сервира како додаток на секој оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Килограм)

Брашно(10 Супени лажици)

Лебни трошки(150 Грама)

Јајце(3 )

Масло(300 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

Сусам(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Карфиолот се дели на помали цветови кои се ставаат во солена вода колку само да провријат, потоа се вадат од водата и се цедат.
  2. Секое парче карфиол убаво се валка во брашното, потоа се потопува во изматените јајца и на крај се валка во лебните трошки измешани со сусам.
  3. Така приготвените парчиња карфиол се пржат во врело масло додека секое парче убаво зарумени од сите страни.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: