Рецепти

Похуван карфиол
Похуваниот карфиол е многу вкусно и лесно јадење кое може да се сервира како додаток на секој оброк
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Карфиол(1 Килограм)
Брашно(10 Супени лажици)
Лебни трошки(150 Грама)
Јајце(3 )
Масло(300 Милилитри)
Сол(1 Супена лажица)
Сусам(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Карфиолот се дели на помали цветови кои се ставаат во солена вода колку само да провријат, потоа се вадат од водата и се цедат.
- Секое парче карфиол убаво се валка во брашното, потоа се потопува во изматените јајца и на крај се валка во лебните трошки измешани со сусам.
- Така приготвените парчиња карфиол се пржат во врело масло додека секое парче убаво зарумени од сите страни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во