Рецепти
Похуван карфиол Ана Ѓорова

Похуваниот карфиол е многу вкусно и лесно јадење кое може да се сервира како додаток на секој оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Килограм)

Брашно(10 Супени лажици)

Лебни трошки(150 Грама)

Јајце(3 )

Масло(300 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

Сусам(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Карфиолот се дели на помали цветови кои се ставаат во солена вода колку само да провријат, потоа се вадат од водата и се цедат.
  2. Секое парче карфиол убаво се валка во брашното, потоа се потопува во изматените јајца и на крај се валка во лебните трошки измешани со сусам.
  3. Така приготвените парчиња карфиол се пржат во врело масло додека секое парче убаво зарумени од сите страни.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: