Рецепти
Похуван кашкавал со сос од ѓумбир Ана Ѓорова

Кашкавал со интересен сос од исечкан ѓумбир, мајонез и бело вино. Испробајте го овој необичен рецепт и научете уште еден начин како да ги искомбинирате похуваните јадења.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Парчињата сирење извалкајте ги во брашно, потоа во сад со изматени јајца, па со лебни трошки и пржете ги на малку загреано масло од двете страни додека не добијат убава боја.
  2. Подгответе го сосот со мешање на мајонез, исечкан свеж ѓумбир, вино и црвен пипер и послужете го со топлите парчиња похуван кашкавал. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: