Рецепти

Похуван кашкавал со сос од ѓумбир
Кашкавал со интересен сос од исечкан ѓумбир, мајонез и бело вино. Испробајте го овој необичен рецепт и научете уште еден начин како да ги искомбинирате похуваните јадења.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Парчињата сирење извалкајте ги во брашно, потоа во сад со изматени јајца, па со лебни трошки и пржете ги на малку загреано масло од двете страни додека не добијат убава боја.
- Подгответе го сосот со мешање на мајонез, исечкан свеж ѓумбир, вино и црвен пипер и послужете го со топлите парчиња похуван кашкавал. Уживајте!
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во