Рецепти
Похувани свински кременадли Ана Ристеска

Брз ручек за цело семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(6 Парчиња)

Сол(по вкус )

Црвен пипер(по вкус )

Брашно(по потреба )

Јајце(1 )

Масло(1 Супена лажица)

Презла(по потреба )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кременадлите се посипуваат со сол и црвен пипер, потоа, прво, се валкаат во брашно, потоа во јајце помешано со масло и на крај во презла.
  2. Кременадлите се похуваат во врело масло додека и од двете страни да добијат убава боја.
  3. Похованите кременадли се редат во чинија и се декорираат по желба.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: