Рецепти
Похувани свински кременадли Ана Ристеска

Брз ручек за цело семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(6 Парчиња)

Сол(по вкус )

Црвен пипер(по вкус )

Брашно(по потреба )

Јајце(1 )

Масло(1 Супена лажица)

Презла(по потреба )

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кременадлите се посипуваат со сол и црвен пипер, потоа, прво, се валкаат во брашно, потоа во јајце помешано со масло и на крај во презла.
  2. Кременадлите се похуваат во врело масло додека и од двете страни да добијат убава боја.
  3. Похованите кременадли се редат во чинија и се декорираат по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: