Рецепти
Похувани свински кременадли
Брз ручек за цело семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински кременадли(6 Парчиња)
Сол(по вкус )
Црвен пипер(по вкус )
Брашно(по потреба )
Јајце(1 )
Масло(1 Супена лажица)
Презла(по потреба )
Масло(за пржење )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Кременадлите се посипуваат со сол и црвен пипер, потоа, прво, се валкаат во брашно, потоа во јајце помешано со масло и на крај во презла.
- Кременадлите се похуваат во врело масло додека и од двете страни да добијат убава боја.
- Похованите кременадли се редат во чинија и се декорираат по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во