Рецепти
Похувани варени јајца Ана Ѓорова

Брзо предјадење од варени похувани јајца што може да го комбинирате со разни намази, салати и солени јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Лебни трошки

Сол

Бибер

Масло(за пржење на јајцата )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте ги лебните трошки, во друг сад скршете го и со виљушка изматете го невареното јајце и зачинете го со сол и бибер.
  2. Во тава на умерен оган загрејте го маслото.
  3. Варените јајца (останатите 4) валкајте ги прво во матеното јајце, па во лебните трошки и пуштете ги да се пржат во маслото од сите страни подеднакво додека добијат убава боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: