Рецепти
Похувани варени јајца Ана Ѓорова

Брзо предјадење од варени похувани јајца што може да го комбинирате со разни намази, салати и солени јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Лебни трошки

Сол

Бибер

Масло(за пржење на јајцата )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте ги лебните трошки, во друг сад скршете го и со виљушка изматете го невареното јајце и зачинете го со сол и бибер.
  2. Во тава на умерен оган загрејте го маслото.
  3. Варените јајца (останатите 4) валкајте ги прво во матеното јајце, па во лебните трошки и пуштете ги да се пржат во маслото од сите страни подеднакво додека добијат убава боја.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: