Рецепти
Похувани варени јајца
Брзо предјадење од варени похувани јајца што може да го комбинирате со разни намази, салати и солени јадења
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Во сад измешајте ги лебните трошки, во друг сад скршете го и со виљушка изматете го невареното јајце и зачинете го со сол и бибер.
- Во тава на умерен оган загрејте го маслото.
- Варените јајца (останатите 4) валкајте ги прво во матеното јајце, па во лебните трошки и пуштете ги да се пржат во маслото од сите страни подеднакво додека добијат убава боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во