Рецепти
Похувано биено сирење
Препознатливо предјадење од богатата македонска кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Исечете го сирењето на подебели парчиња.
- Секое од парчињата извалкајте го во брашно, потоа во изматени јајца и на крај во лебни трошки.
- Вака подготвеното сирење, ставете го да се пржи во загреано масло од двете страни. Пржете додека не добие убава боја, а потоа ставете го на салфетка за да се отстрани вишокот маснотија.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во