Рецепти
Похувано биено сирење Ана Ѓорова

Препознатливо предјадење од богатата македонска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Биено сирење(300 Грама)

Брашно(100 Грама)

Лебни трошки(50 Грама)

Јајце(2 )

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете го сирењето на подебели парчиња.
  2. Секое од парчињата извалкајте го во брашно, потоа во изматени јајца и на крај во лебни трошки.
  3. Вака подготвеното сирење, ставете го да се пржи во загреано масло од двете страни. Пржете додека не добие убава боја, а потоа ставете го на салфетка за да се отстрани вишокот маснотија.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: