Рецепти
Полнета пастрмка
Рецепт кој е посен, вкусен и здрав за целото семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вегета(1 Супена лажица)
Свежи шампињони(250 Грама)
Маргарин(3 Кафени лажици)
Лук(1 Чешне)
Свеж магдонос(1 Китка)
Презла(1 Супена лажица)
Сол(2 Кафени лажици)
Пастрмка(2 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Пастрмките се мијат убаво, се чистат и се отвараат за да се стави зачин во нив кој убаво ќе го втриете за да навлезе во рибата.
- Во меѓувреме се припрема смесата со која ќе се наполнат пастрмките: исечкајте ги печурките и пропржете ги малку на маргарин и кога ќе омекнат ставете им сол, лук, магдонос, презла и промешајте.
- Кога смесата ќе биде готова, почнете да ги полните пастрмките и потоа ставете ги во огноотпорен сад за печење во загреана рерна на 200 степени околу 20 до 30 минути. Може да ги послужите со компир салата или цвекло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во