Рецепти
Полнета пастрмка Ана Ристеска

Рецепт кој е посен, вкусен и здрав за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вегета(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(250 Грама)

Маргарин(3 Кафени лажици)

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Презла(1 Супена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Пастрмка(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Па­стрм­ки­те се мијат уба­во, се чи­стат и се отвараат за да се стави зачин во нив кој убаво ќе го втриете за да навлезе во рибата.
  2. Во меѓувреме се припрема смесата со која ќе се наполнат пастрмките: исечкајте ги печурките и пропржете ги малку на маргарин и кога ќе омекнат ставете им сол, лук, магдонос, презла и промешајте.
  3. Кога смесата ќе биде готова, почнете да ги полните пастрмките и потоа ставете ги во огноотпорен сад за печење во загреана рерна на 200 степени околу 20 до 30 минути. Може да ги послужите со компир салата или цвекло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: