Рецепти
Полнети бабури со туна
Полнети пиперки на поинаков начин за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена бабура(4 )
Туна во конзерва(250 Грама)
Шери домати(200 Грама)
Леб(1 Парче)
Црни маслинки(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Маслинките (без семки), магдоносот и доматите исечкајте ги ситно и измешајте ги со исцедената туна од конзерва, издробеното парче леб, сол и бибер.
- Бабурите измијте ги, исечете им го капакот (рачката) и исчистете ги од семките.
- Наполнете ги со приготвената смеса и одозгора наросете лебни трошки и ставете им малку масло.
- Така приготвените бабури ставете ги во огноотпорен намастен сад, прекријте го садот со алуминиумска фолија и печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
- Откријте го садот, отстранувајќи ја фолијата, па допечете ги бабурите уште 10-тина минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во