Рецепти
Полнети бабури со туна Ана Ѓорова

Полнети пиперки на поинаков начин за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Маслинките (без семки), магдоносот и доматите исечкајте ги ситно и измешајте ги со исцедената туна од конзерва, издробеното парче леб, сол и бибер.
  2. Бабурите измијте ги, исечете им го капакот (рачката) и исчистете ги од семките.
  3. Наполнете ги со приготвената смеса и одозгора наросете лебни трошки и ставете им малку масло.
  4. Така приготвените бабури ставете ги во огноотпорен намастен сад, прекријте го садот со алуминиумска фолија и печете ги во претходно загреана рерна на 180 степени, 30 минути.
  5. Откријте го садот, отстранувајќи ја фолијата, па допечете ги бабурите уште 10-тина минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: