Рецепти
Полнети мафини со мармалад Ана Ѓорова

Вкусни и лесни мафини за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(3 Кафени лажици)

Кокосово брашно(150 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Шеќер(100 Грама)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(75 Милилитри)

Рум(30 Милилитри)

Мармалад од кајсии(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Изматете ги со миксер јајцата и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги маслото, киселата павлака, млекото, ванилиниот шеќер, румот, 100 г кокосово брашно, брашното и прашокот за печиво.
  3. Откако смесата ќе се соедини, изгасете го миксерот.
  4. Во калапите за мафини ставете хартиени корпички и ставете во нив по 2 лажици од смесата.
  5. Потоа во секоја од корпичките ставете по 1 лажичка мармалад и наросете со преостанатото кокосово брашно.
  6. Печете ги 30 минути во рерна на 200 степени и извадете ги од рерна.
  7. Одозгора прелијте ги со глазура од топено чоколадо или премачкајте ги со уште мармалад.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: