Рецепти
Полнети мафини со мармалад Ана Ѓорова

Вкусни и лесни мафини за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(3 Кафени лажици)

Кокосово брашно(150 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Шеќер(100 Грама)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(75 Милилитри)

Рум(30 Милилитри)

Мармалад од кајсии(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Изматете ги со миксер јајцата и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги маслото, киселата павлака, млекото, ванилиниот шеќер, румот, 100 г кокосово брашно, брашното и прашокот за печиво.
  3. Откако смесата ќе се соедини, изгасете го миксерот.
  4. Во калапите за мафини ставете хартиени корпички и ставете во нив по 2 лажици од смесата.
  5. Потоа во секоја од корпичките ставете по 1 лажичка мармалад и наросете со преостанатото кокосово брашно.
  6. Печете ги 30 минути во рерна на 200 степени и извадете ги од рерна.
  7. Одозгора прелијте ги со глазура од топено чоколадо или премачкајте ги со уште мармалад.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: