Рецепти
Полнети мафини со мармалад
Вкусни и лесни мафини за одличен десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(250 Грама)
Прашок за печиво(3 Кафени лажици)
Кокосово брашно(150 Грама)
Јајце(2 )
Ванилин шеќер(1 )
Шеќер(100 Грама)
Кисела павлака(150 Милилитри)
Млеко(100 Милилитри)
Масло(75 Милилитри)
Рум(30 Милилитри)
Мармалад од кајсии(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Изматете ги со миксер јајцата и шеќерот додека шеќерот се растопи.
- Потоа додајте ги маслото, киселата павлака, млекото, ванилиниот шеќер, румот, 100 г кокосово брашно, брашното и прашокот за печиво.
- Откако смесата ќе се соедини, изгасете го миксерот.
- Во калапите за мафини ставете хартиени корпички и ставете во нив по 2 лажици од смесата.
- Потоа во секоја од корпичките ставете по 1 лажичка мармалад и наросете со преостанатото кокосово брашно.
- Печете ги 30 минути во рерна на 200 степени и извадете ги од рерна.
- Одозгора прелијте ги со глазура од топено чоколадо или премачкајте ги со уште мармалад.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во