Рецепти
Полнети мафини со мармалад Ана Ѓорова

Вкусни и лесни мафини за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(3 Кафени лажици)

Кокосово брашно(150 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Шеќер(100 Грама)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(75 Милилитри)

Рум(30 Милилитри)

Мармалад од кајсии(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Изматете ги со миксер јајцата и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги маслото, киселата павлака, млекото, ванилиниот шеќер, румот, 100 г кокосово брашно, брашното и прашокот за печиво.
  3. Откако смесата ќе се соедини, изгасете го миксерот.
  4. Во калапите за мафини ставете хартиени корпички и ставете во нив по 2 лажици од смесата.
  5. Потоа во секоја од корпичките ставете по 1 лажичка мармалад и наросете со преостанатото кокосово брашно.
  6. Печете ги 30 минути во рерна на 200 степени и извадете ги од рерна.
  7. Одозгора прелијте ги со глазура од топено чоколадо или премачкајте ги со уште мармалад.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: