Рецепти
Полнети похувани јајца Ана Ристеска

Интересно предјадење или прилог

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Магдонос(1 Китка)

Хималајска сол

Кисели краставички(2 )

Шунка(100 Грама)

Мајонез(4-5 Супени лажици)

Сенф(100 Грама)

Јајце(3 за похување )

Брашно

Лебни трошки

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сварете 8 јајца (тврдо), оставете ги да се оладат и излупете ги. Ситно исечкајте го магдоносот, краставиците и шунката.
  2. Јајцата исечкајте ги по должина и извадете ги жолчките. Жолчките измешајте ги со сенфот, мајонезот и сечканите состојки. Смесата треба да биде компактна, па со неа полнете ги белките и спојувајте ги.
  3. Потоа јајцата извалкајте ги во брашно, јајца, па во презла. Пржете ги во фритеза или во тенџере со повеќе масло се додека заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: