Рецепти
Полнети похувани јајца
Интересно предјадење или прилог
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(8 )
Магдонос(1 Китка)
Шунка(100 Грама)
Мајонез(4-5 Супени лажици)
Сенф(100 Грама)
Јајце(3 за похување )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Сварете 8 јајца (тврдо), оставете ги да се оладат и излупете ги. Ситно исечкајте го магдоносот, краставиците и шунката.
- Јајцата исечкајте ги по должина и извадете ги жолчките. Жолчките измешајте ги со сенфот, мајонезот и сечканите состојки. Смесата треба да биде компактна, па со неа полнете ги белките и спојувајте ги.
- Потоа јајцата извалкајте ги во брашно, јајца, па во презла. Пржете ги во фритеза или во тенџере со повеќе масло се додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во