Рецепти
Полнети пржени шницли Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек од телешки шницли полнети со кашкавал и сланина за вистинските гурмани. Наместо сланина, може да ставите шунка, а за посочен вкус повеќе кашкавал.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото истолчете го и доколку е потребно, засечете ги рабовите.
  2. Врз едната половина од секоја шницла ставете по 25 г сланина, оставајќи ги рабовите непокриени.
  3. Кашкавалот исечете го на тенки парчња и ставете ги врз сланината.
  4. Додајте сол и бибер по желба и покријте ги со другата половина од месото. Зацврстете ги со чепкалки за да не се отворат.
  5. Брашното ставете го во една чинија и во него извалкајте го месото.
  6. Изматете ги јајцата, посолете ги и додајте бибер.
  7. Извалкајте го месото во јајцата и во презлата, па пржете го во поголемо количество на не премногу топло масло.
  8. Сервирајте ги шницлите топли со сезонска салата и со сос по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: