Рецепти
Полнети пржени шницли Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек од телешки шницли полнети со кашкавал и сланина за вистинските гурмани. Наместо сланина, може да ставите шунка, а за посочен вкус повеќе кашкавал.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото истолчете го и доколку е потребно, засечете ги рабовите.
  2. Врз едната половина од секоја шницла ставете по 25 г сланина, оставајќи ги рабовите непокриени.
  3. Кашкавалот исечете го на тенки парчња и ставете ги врз сланината.
  4. Додајте сол и бибер по желба и покријте ги со другата половина од месото. Зацврстете ги со чепкалки за да не се отворат.
  5. Брашното ставете го во една чинија и во него извалкајте го месото.
  6. Изматете ги јајцата, посолете ги и додајте бибер.
  7. Извалкајте го месото во јајцата и во презлата, па пржете го во поголемо количество на не премногу топло масло.
  8. Сервирајте ги шницлите топли со сезонска салата и со сос по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: