Рецепти
Полнети пржени шницли
Брз и вкусен ручек од телешки шницли полнети со кашкавал и сланина за вистинските гурмани. Наместо сланина, може да ставите шунка, а за посочен вкус повеќе кашкавал.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Месото истолчете го и доколку е потребно, засечете ги рабовите.
- Врз едната половина од секоја шницла ставете по 25 г сланина, оставајќи ги рабовите непокриени.
- Кашкавалот исечете го на тенки парчња и ставете ги врз сланината.
- Додајте сол и бибер по желба и покријте ги со другата половина од месото. Зацврстете ги со чепкалки за да не се отворат.
- Брашното ставете го во една чинија и во него извалкајте го месото.
- Изматете ги јајцата, посолете ги и додајте бибер.
- Извалкајте го месото во јајцата и во презлата, па пржете го во поголемо количество на не премногу топло масло.
- Сервирајте ги шницлите топли со сезонска салата и со сос по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во