Рецепти
Полнето пиле со кари и суви вишни Ана Ристеска

Вкусно полнето пиле со ориз во кари зачин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Ориз(150 Грам)

Коцка за супа-бујон(2.5 Децилитри)

Суви вишни(100 Грама)

Бадеми(50 Грама)

Кромид(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сушен темјан

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте го пилето и исцедете го од водата.
  2. Подгответе го филот. Пржете го оризот на топол зејтин, постепено додајте го убаво исечканиот кромид, сувите вишни и бадемите. Зачинете со кари, додајте го сварениот бујон и варете го оризот додека не биде готов.
  3. Наполнете ја внатрешноста на пилето со припремениот фил, а одозгора премачкајте го пилето со масло, темјан, сол и бибер.
  4. Кога ќе завршите со ова, во тава за печење ставете малку вода и ставете го полнетото пиле. Печете го додека не стане црвено и крцкаво.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: