Рецепти
Полнето пиле со кари и суви вишни Ана Ристеска

Вкусно полнето пиле со ориз во кари зачин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Ориз(150 Грам)

Коцка за супа-бујон(2.5 Децилитри)

Суви вишни(100 Грама)

Бадеми(50 Грама)

Кромид(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сушен темјан

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте го пилето и исцедете го од водата.
  2. Подгответе го филот. Пржете го оризот на топол зејтин, постепено додајте го убаво исечканиот кромид, сувите вишни и бадемите. Зачинете со кари, додајте го сварениот бујон и варете го оризот додека не биде готов.
  3. Наполнете ја внатрешноста на пилето со припремениот фил, а одозгора премачкајте го пилето со масло, темјан, сол и бибер.
  4. Кога ќе завршите со ова, во тава за печење ставете малку вода и ставете го полнетото пиле. Печете го додека не стане црвено и крцкаво.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: