Рецепти
Полнето пиле со кари и суви вишни Ана Ристеска

Вкусно полнето пиле со ориз во кари зачин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Ориз(150 Грам)

Коцка за супа-бујон(2.5 Децилитри)

Суви вишни(100 Грама)

Бадеми(50 Грама)

Кромид(1 )

Масло(3 Супени лажици)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сушен темјан

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте го пилето и исцедете го од водата.
  2. Подгответе го филот. Пржете го оризот на топол зејтин, постепено додајте го убаво исечканиот кромид, сувите вишни и бадемите. Зачинете со кари, додајте го сварениот бујон и варете го оризот додека не биде готов.
  3. Наполнете ја внатрешноста на пилето со припремениот фил, а одозгора премачкајте го пилето со масло, темјан, сол и бибер.
  4. Кога ќе завршите со ова, во тава за печење ставете малку вода и ставете го полнетото пиле. Печете го додека не стане црвено и крцкаво.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: