Рецепти
Полжавчиња со месо Ана Ристеска

Вкусно предјадење со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(8 )

Мешано мелено месо(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Павлака(2 Децилитри)

Млеко(1 Децилитар)

Јајце(2 )

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Кромидот се сече на коцки и се пржи на малку масло.
  2. Се додава меленото месо и се продолжува со пржење додека порумени малку. Не треба премногу да се пржи бидејќи ќе се допече во рерната.
  3. Се зема еден лист кора за пита и се премачкува со малку масло. По него се распоредува малку фил од месо, па се витка ролат и се мота во круг. На ист начин се обликуваат уште полжавчиња.
  4. Посебно се приготвува преливот. Се матат павлака, млеко, јајца и прашок за печиво со малку сол.
  5. Тепсијата се обложува со харија за печење и во неа се редат полжавчињата од месо. Се прелеваат со приготвениот прелив и се печат во загреана рерна на 200 степени додека не поруменат.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: