Рецепти
Полжавчиња со месо Ана Ристеска

Вкусно предјадење со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(8 )

Мешано мелено месо(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Павлака(2 Децилитри)

Млеко(1 Децилитар)

Јајце(2 )

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Кромидот се сече на коцки и се пржи на малку масло.
  2. Се додава меленото месо и се продолжува со пржење додека порумени малку. Не треба премногу да се пржи бидејќи ќе се допече во рерната.
  3. Се зема еден лист кора за пита и се премачкува со малку масло. По него се распоредува малку фил од месо, па се витка ролат и се мота во круг. На ист начин се обликуваат уште полжавчиња.
  4. Посебно се приготвува преливот. Се матат павлака, млеко, јајца и прашок за печиво со малку сол.
  5. Тепсијата се обложува со харија за печење и во неа се редат полжавчињата од месо. Се прелеваат со приготвениот прелив и се печат во загреана рерна на 200 степени додека не поруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: