Рецепти
Полжави од маслинки и туна Ана Ѓорова

Интересна идеја за предјадење или појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Туна во конзерва(185 Грама)

Црни маслинки(или зелени без семки 300 грама )

Лук(3 Чешниња)

Магдонос

Сенф(1 Супена лажица)

Мајонез(2 Супени лажици)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Маслинките без семки, магдоносот, чешнињата лук, мајонезот и сенфот изблендирајте ги да добиете кремаста смеса, па ставете ја настрана.
  2. Во блендерот изблендирајте ги туната и ориганото, па додајте ги во садот со маслинките.
  3. Зачинете со сол, бибер и вегета и мешајте со лажица додека филот се соедини.
  4. На набрашнета работна маса едно врз друго ставете и двете парчиња лиснато тесто, наросете ги со брашно и со сукало развлечете кора.
  5. Премачкајте ја кората со филот и свиткајте ролат.
  6. Ролатот сечете го на парчиња со широчина од 2 см и редете ги во тава за печење обложена со хартија.
  7. Печете ги во рерна на 200 степени, околу 30 минути или додека добијат убава румена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: