Рецепти
Полжави со магдонос и лук Ана Ѓорова

Специјалитет од полжави полнети со лук, магдонос и путер за вкусен ручек или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Полжави(6х12 )

Путер(300 Грама)

Сол(12 Грама)

Бибер(6 Грама)

Магдонос(50 Грама)

Лук(20 Грама)

Кромид(30 Грама)

Горчлив ликер(20 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Оставете го путерот на собна температура за да омекне.
  2. Ситно исечкајте ги лукот, кромидот и магдоносот и добро измешајте ги со путерот и со останатите состојки за да се соедини смесата.
  3. Полжавите ставете ги во огноотпорен сад и наполнете ги со смесата од путер.
  4. Печете ги во загреана рерна на 250°C околу 10 минути.
  5. Сервирајте ги веднаш откако ќе почнат да се појавуваат балончиња од смесата од путер на површината на полжавите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: