Рецепти
Посен колач со мармалад Ана Ѓорова

Лесен, а многу вкусен чоколаден колач што може да го послужите со топка сладолед или со сечкани ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Газирана вода(500 Милилитри)

Шеќер(4 филџани )

Прашок за печиво(2 )

Брашно(6 филџани )

Масло(2 филџани )

Какао(3 Супени лажици)

Мармалад од кајсии

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сите состојки се мешаат во еден сад.
  2. Откако смесата добро ќе се соедини, се става во плех врз хартија за печење и се пече во загреана рерна на 150 степени, 45 минути.
  3. Колачот се сече, се премачкува со мармалад и се служи со топка сладолед или со сечкани ореви.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: