Рецепти
Потпечени кори (јуфки)
Подгответе ги за вечера и послужете ги топли и исечени на парчиња со чаша ладен јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Ставете тенџере со вода, малку масло и лажичка сол да зовријат. Ставете ги јуфките да се варат и постојано мешајте ги.
- Сварените и исцедени јуфки истурете ги во поголема тава за печење. Издробете го одозгора сирењето, промешајте и израмнете.
- Во подлабок сад измешајте ги јајцата, додајте го јогурот и сол по вкус. Смесата истурете ја врз корите и убаво распоредете ја.
- Печете ги јуфките во загреана рерна на 200 степени, 20-30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во