Рецепти
Потпечени кори (јуфки) Ана Ѓорова

Подгответе ги за вечера и послужете ги топли и исечени на парчиња со чаша ладен јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(350 Грама)

Сирење(200 Грама)

Јајце(4 )

Јогурт(350 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете тенџере со вода, малку масло и лажичка сол да зовријат. Ставете ги јуфките да се варат и постојано мешајте ги.
  2. Сварените и исцедени јуфки истурете ги во поголема тава за печење. Издробете го одозгора сирењето, промешајте и израмнете.
  3. Во подлабок сад измешајте ги јајцата, додајте го јогурот и сол по вкус. Смесата истурете ја врз корите и убаво распоредете ја.
  4. Печете ги јуфките во загреана рерна на 200 степени, 20-30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: