Рецепти
Потпечени кори (јуфки) Ана Ѓорова

Подгответе ги за вечера и послужете ги топли и исечени на парчиња со чаша ладен јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(350 Грама)

Сирење(200 Грама)

Јајце(4 )

Јогурт(350 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете тенџере со вода, малку масло и лажичка сол да зовријат. Ставете ги јуфките да се варат и постојано мешајте ги.
  2. Сварените и исцедени јуфки истурете ги во поголема тава за печење. Издробете го одозгора сирењето, промешајте и израмнете.
  3. Во подлабок сад измешајте ги јајцата, додајте го јогурот и сол по вкус. Смесата истурете ја врз корите и убаво распоредете ја.
  4. Печете ги јуфките во загреана рерна на 200 степени, 20-30 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: