Рецепти
Потпечени лепчиња со лук Ана Ѓорова

Вака подготвени лепчиња се превкусни, а исто така, одлична идеја е за кога имате постар леб да го искористите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(2 Парчиња)

Лук(1 Чешне)

Зелени маслинки(4 )

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Лепчињата потпечете ги или во рерна или уште побрзо во тава (без масло) на рингла. Печете ги околу пола минута од двете страни или додека станат крцкави и додека малку потемнат.
  2. Чешнето лук исчистете го, не го сечкајте и со него тријте ги убаво печените лепчиња од двете страни. Ова ќе им даде одличен шмек.
  3. Потоа намачкајте ги по желба со путер или маргарин и послужете ги со маслинки и јогурт. На здравје!
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: