Рецепти
Потпечени лепчиња со лук Ана Ѓорова

Вака подготвени лепчиња се превкусни, а исто така, одлична идеја е за кога имате постар леб да го искористите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(2 Парчиња)

Лук(1 Чешне)

Зелени маслинки(4 )

Путер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Лепчињата потпечете ги или во рерна или уште побрзо во тава (без масло) на рингла. Печете ги околу пола минута од двете страни или додека станат крцкави и додека малку потемнат.
  2. Чешнето лук исчистете го, не го сечкајте и со него тријте ги убаво печените лепчиња од двете страни. Ова ќе им даде одличен шмек.
  3. Потоа намачкајте ги по желба со путер или маргарин и послужете ги со маслинки и јогурт. На здравје!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: