Рецепти
Потпечени лепчиња со лук
Вака подготвени лепчиња се превкусни, а исто така, одлична идеја е за кога имате постар леб да го искористите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Лепчињата потпечете ги или во рерна или уште побрзо во тава (без масло) на рингла. Печете ги околу пола минута од двете страни или додека станат крцкави и додека малку потемнат.
- Чешнето лук исчистете го, не го сечкајте и со него тријте ги убаво печените лепчиња од двете страни. Ова ќе им даде одличен шмек.
- Потоа намачкајте ги по желба со путер или маргарин и послужете ги со маслинки и јогурт. На здравје!
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во