Рецепти
Праз со виршли Ана Ѓорова

Лесен ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 )

Виршли(500 Грама)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Морков(400 Грама)

Путер(50 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Мајоран(1/2 Кафена лажица)

Магдонос

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и морковите излупете ги и изрендајте ги, а празот исечкајте го на тенки полукругови.
  2. Во тава на оган со растопен путер пропржете ги виршлите, па откако ќе се запржат од сите страни, додајте го исечканиот кромид и ситно сечканите чешниња лук.
  3. Додајте масло и промешајте.
  4. Откако кромидот ќе омекне, содржината од тавата ставете ја во огноотпорен сад, а на преостанатата маснотија пропржете ги морковите, празот и компирите.
  5. Зачинете и вратете ја смесата со виршли во тавата, па промешајте и допржете го јадењето.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: