Рецепти
Праз со виршли
Лесен ручек за љубителите на пикантниот вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Праз(1 )
Виршли(500 Грама)
Компир(2 )
Кромид(1 Главица)
Морков(400 Грама)
Путер(50 Грама)
Ким(1 Супена лажица)
Лук(2 Чешниња)
Мајоран(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Компирите и морковите излупете ги и изрендајте ги, а празот исечкајте го на тенки полукругови.
- Во тава на оган со растопен путер пропржете ги виршлите, па откако ќе се запржат од сите страни, додајте го исечканиот кромид и ситно сечканите чешниња лук.
- Додајте масло и промешајте.
- Откако кромидот ќе омекне, содржината од тавата ставете ја во огноотпорен сад, а на преостанатата маснотија пропржете ги морковите, празот и компирите.
- Зачинете и вратете ја смесата со виршли во тавата, па промешајте и допржете го јадењето.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во