Рецепти
Праз со виршли Ана Ѓорова

Лесен ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 )

Виршли(500 Грама)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Морков(400 Грама)

Путер(50 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Мајоран(1/2 Кафена лажица)

Магдонос

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и морковите излупете ги и изрендајте ги, а празот исечкајте го на тенки полукругови.
  2. Во тава на оган со растопен путер пропржете ги виршлите, па откако ќе се запржат од сите страни, додајте го исечканиот кромид и ситно сечканите чешниња лук.
  3. Додајте масло и промешајте.
  4. Откако кромидот ќе омекне, содржината од тавата ставете ја во огноотпорен сад, а на преостанатата маснотија пропржете ги морковите, празот и компирите.
  5. Зачинете и вратете ја смесата со виршли во тавата, па промешајте и допржете го јадењето.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: