Рецепти
Праз со виршли Ана Ѓорова

Лесен ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 )

Виршли(500 Грама)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Морков(400 Грама)

Путер(50 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Мајоран(1/2 Кафена лажица)

Магдонос

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и морковите излупете ги и изрендајте ги, а празот исечкајте го на тенки полукругови.
  2. Во тава на оган со растопен путер пропржете ги виршлите, па откако ќе се запржат од сите страни, додајте го исечканиот кромид и ситно сечканите чешниња лук.
  3. Додајте масло и промешајте.
  4. Откако кромидот ќе омекне, содржината од тавата ставете ја во огноотпорен сад, а на преостанатата маснотија пропржете ги морковите, празот и компирите.
  5. Зачинете и вратете ја смесата со виршли во тавата, па промешајте и допржете го јадењето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: