Рецепти
Праз со виршли Ана Ѓорова

Лесен ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 )

Виршли(500 Грама)

Компир(2 )

Кромид(1 Главица)

Морков(400 Грама)

Путер(50 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Мајоран(1/2 Кафена лажица)

Магдонос

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите и морковите излупете ги и изрендајте ги, а празот исечкајте го на тенки полукругови.
  2. Во тава на оган со растопен путер пропржете ги виршлите, па откако ќе се запржат од сите страни, додајте го исечканиот кромид и ситно сечканите чешниња лук.
  3. Додајте масло и промешајте.
  4. Откако кромидот ќе омекне, содржината од тавата ставете ја во огноотпорен сад, а на преостанатата маснотија пропржете ги морковите, празот и компирите.
  5. Зачинете и вратете ја смесата со виршли во тавата, па промешајте и допржете го јадењето.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: