Рецепти
Праз во рерна со козјо сирење Ана Ѓорова

Интересно и едноставно предјадење од праз и сирење што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(10 парчиња )

Путер(25 Грама)

Јајце(1 )

Козјо сирење(150 Грама)

Јогурт(100 Милилитри)

Рендан пармезан(50 Грама)

Презла(25 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Тавата за печење премачкајте ја со путерот и во неа наредете го празот исечен на тенки ленти.
  3. Додајте вода колку да се покрие празот и ставете го во загреаната рерна да омекне.
  4. Откако празот ќе омекне, ако има вода исцедете ја.
  5. Во длабок сад изматете го јајцето, па додајте ги јогуртот, половина од пармезанот и ренданото козјо сирење.
  6. Зачинете со сол и бибер и измешајте ја смесата, па истурете ја врз празот.
  7. Во друг сад измешајте ги презлата со остатокот од пармезанот и посипете ја тавата со праз.
  8. Печете околу 40-тина минути додека јадењето стане крцкаво и добие златна боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: