Рецепти
Прелив од боровинки Ана Ѓорова

Додаток за вашите омилени десерти, сладоледи, палачинки и колачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боровница(800 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Лимон(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Боровинките, шеќерот и сокот од лимон варете ги 15 минути во тенџере на оган на умерена температура.
  2. На почетокот провремено промешувајте, а при крај непрекинато мешајте.
  3. Откако боровинките ќе омекнат, ставете ги во блендер и измиксајте ги.
  4. Додека е уште врел наполнете го преливот во две помали тегли и чувајте го во фрижидер.
  5. По потреба земете соодветна количина, загрејте ја во микробранова печка или на рингла и потоа прелијте го десертот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: