Рецепти
Превртени соленки Ана Ѓорова

Лесна и брза ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Сол(2 Кафени лажици)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Бело вино(300 Милилитри)

Масло(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сите состојки се мешаат и се замесува тесто кое се дели на два дела.
  2. Од тестото се расукува четвртаста кора (дебела еден прст).
  3. Од една страна се премачкува со жолчка и се посипува со сусам (се лепи со сукалото).
  4. Се превртува од другата страна, се премачкува со белка и се поминува со сукалото.
  5. Се сечат стапчиња и се свиткуваат, па се ставаат во тава и се печат 25 минути на 200 степени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: