Рецепти
Превртени соленки Ана Ѓорова

Лесна и брза ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Сол(2 Кафени лажици)

Прашок за печиво(2 Пакувања)

Бело вино(300 Милилитри)

Масло(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сите состојки се мешаат и се замесува тесто кое се дели на два дела.
  2. Од тестото се расукува четвртаста кора (дебела еден прст).
  3. Од една страна се премачкува со жолчка и се посипува со сусам (се лепи со сукалото).
  4. Се превртува од другата страна, се премачкува со белка и се поминува со сукалото.
  5. Се сечат стапчиња и се свиткуваат, па се ставаат во тава и се печат 25 минути на 200 степени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: