Рецепти
Превртени соленки
Лесна и брза ужинка за вашите гости
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1 Килограм)
Сол(2 Кафени лажици)
Прашок за печиво(2 Пакувања)
Бело вино(300 Милилитри)
Масло(300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Сите состојки се мешаат и се замесува тесто кое се дели на два дела.
- Од тестото се расукува четвртаста кора (дебела еден прст).
- Од една страна се премачкува со жолчка и се посипува со сусам (се лепи со сукалото).
- Се превртува од другата страна, се премачкува со белка и се поминува со сукалото.
- Се сечат стапчиња и се свиткуваат, па се ставаат во тава и се печат 25 минути на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во