Рецепти
Проја со млада коприва Ана Ѓорова

Одличен појадок со чаша јогурт и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Газирана вода(1 Чаша)

Јајце(3 )

Кисело млеко(1,5 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Гриз(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Пченкарно брашно(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 )

Коприва(млада 200 Грама)

Сирење(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компривата се вари, а потоа се цеди и ситно се сечка.
  2. Белките се матат со постојано додавање на жолчките една по една.
  3. Во смесата се додаваат киселата вода, киселото млеко, павлаката и маслото, па се додаваат пченичниот гриз и брашното помешано со печивото.
  4. Се додава дробеното сирење и на крај копривата, па сè добро се соединува.
  5. Смесата се истура во подмачкана тава и се пече на 200°C околу 10 минути. Температурата се намалува на 180°C и пројата се допекува уште 20 минути.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: