Рецепти
Проја со млада коприва Ана Ѓорова

Одличен појадок со чаша јогурт и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Газирана вода(1 Чаша)

Јајце(3 )

Кисело млеко(1,5 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Гриз(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Пченкарно брашно(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 )

Коприва(млада 200 Грама)

Сирење(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компривата се вари, а потоа се цеди и ситно се сечка.
  2. Белките се матат со постојано додавање на жолчките една по една.
  3. Во смесата се додаваат киселата вода, киселото млеко, павлаката и маслото, па се додаваат пченичниот гриз и брашното помешано со печивото.
  4. Се додава дробеното сирење и на крај копривата, па сè добро се соединува.
  5. Смесата се истура во подмачкана тава и се пече на 200°C околу 10 минути. Температурата се намалува на 180°C и пројата се допекува уште 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: