Рецепти
Проја со млада коприва Ана Ѓорова

Одличен појадок со чаша јогурт и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Газирана вода(1 Чаша)

Јајце(3 )

Кисело млеко(1,5 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Гриз(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Пченкарно брашно(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 )

Коприва(млада 200 Грама)

Сирење(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компривата се вари, а потоа се цеди и ситно се сечка.
  2. Белките се матат со постојано додавање на жолчките една по една.
  3. Во смесата се додаваат киселата вода, киселото млеко, павлаката и маслото, па се додаваат пченичниот гриз и брашното помешано со печивото.
  4. Се додава дробеното сирење и на крај копривата, па сè добро се соединува.
  5. Смесата се истура во подмачкана тава и се пече на 200°C околу 10 минути. Температурата се намалува на 180°C и пројата се допекува уште 20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: