Рецепти
Прокељ со сусам Ана Ѓорова

Варен прокељ со сусам, сенф и зачини кои му даваат одличен вкус и арома. Испробајте го како гарнир со ручекот или подгответе го за лесна вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Сусам(1 Супена лажица)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Јаболков оцет(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Прокељот варете го 10-15 минути додека малку не омекне, но не го варете премногу.
  2. Потоа исцедете го од водата и префрлете го во тава на рингла. Во тавата додајте го маслото, чешнето лук и кромидот, претходно ситно исечкани.
  3. Зачинете со сол и бибер и гответе го 10-тина минути. На крај додајте ги сусамот, оцетот и сенфот, измешајте ги и послужете го прокељот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: