Рецепти
Просо со сос Ана Ѓорова

На овој начин просото е многу вкусно, а лукот и јогурот му даваат посебен шмек и свежина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Просо(1 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Јогурт(1 Чаша)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Просото ставете го да се вари во тенџере со вода во сооднос 3: 1 (3 чаши вода, 1 чаша просо). Мешајте повремено да не се залепи и варете околу 10-15 минути додека просото се свари и омекне, а водата испари.
  2. Во меѓувреме во блендер ставете го јогуртот со чешнето лук и изблендирајте го додека лукот да се сомеле.
  3. Во тенџерето со свареното просо истурете ја смесата со јогуртот и измешајте. Од течноста (сосот) просото ќе биде повкусно и ќе впие, измешајте и оставете го 1-2 минути. Може наместо сос, кога обично ќе го варите просото да му ставите пола чаша вода за да впие и да не биде суво.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: