Рецепти
Просо со сос Ана Ѓорова

На овој начин просото е многу вкусно, а лукот и јогурот му даваат посебен шмек и свежина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Просо(1 Чаша)

Вода(3 Чаши)

Јогурт(1 Чаша)

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Просото ставете го да се вари во тенџере со вода во сооднос 3: 1 (3 чаши вода, 1 чаша просо). Мешајте повремено да не се залепи и варете околу 10-15 минути додека просото се свари и омекне, а водата испари.
  2. Во меѓувреме во блендер ставете го јогуртот со чешнето лук и изблендирајте го додека лукот да се сомеле.
  3. Во тенџерето со свареното просо истурете ја смесата со јогуртот и измешајте. Од течноста (сосот) просото ќе биде повкусно и ќе впие, измешајте и оставете го 1-2 минути. Може наместо сос, кога обично ќе го варите просото да му ставите пола чаша вода за да впие и да не биде суво.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: