Рецепти
Просо во сос од леблебија Ана Ѓорова

Просото е богато со магнезиум и железо, претставува одличен извор на протеини, содржи калциум, фосфор, цинк, никел, витамин Е и витамини од групата Б

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Просо(2 Чаши)

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Леблебија(2 Чаши)

Зелка(5 Листови)

Масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На просото додајте му 4 чаши врела вода и 1/4 лажичка сол и варете го во експрес лонец 20 минути.
  2. На загреано масло пржете го кромидот исечкан на листови додека стане проѕирен, а потоа додајте му ја исечканата зелка и морковот исечкан на коцки.
  3. По нив додајте ја и варената леблебија, налејте вода и оставете го да зоврие.
  4. Откако зеленчукот ќе почне да омекнува, посолете го и варете го додека сосема омекне.
  5. Готовото просо прелијте го со овој сос и украсете со магдонос.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: