Рецепти
Протеинска супа од брокула
Брокулата ја подобрува функцијата на црниот дроб, поседува витамин К и калциум кои се значајни за Вашето здравје
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брокула(350 Грама)
Нискомаслена павлака(100 Грама)
Немасен јогурт(50 Грама)
Лук во прав(2 Кафени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Брокулата се вари во 1 литар вода со малку сол, но не да се свари целосно, туку да биде полусварена.
- Сварената брокула се става во блендер заедно со водата во која претходно се варела и се додаваат павлаката и јогуртот, белиот лук и зачините.
- Сè заедно се блендира и веднаш се служи.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во