Рецепти
Пржени банани Ана Ѓорова

Интересен и необичен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(8 )

Путер(50 Грама)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Рум(100 Милилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Прво изматете го путерот пенасто заедно со кафеавиот шеќер, постојано мешајте и додајте рум и цимет.
  2. Бананите излупете ги и исечете ги на парчиња.
  3. Секое парче потопете го во смесата и почнете да ги пржите на загреано масло.
  4. На двете страни треба подеднакво да добијат светлозлатна боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: