Рецепти
Птичји гнезда Ана Ристеска

Лесен велигденски десерт кој ќе ја разубави трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во сад на пареа ги растопуваме чоколадите.
  2. Растопените чоколади ги промешуваме со кокосот.
  3. Во рамен сад поставуваме фолија врз која ќе ги редиме гнездата.
  4. Со лажица земаме од садот во кој што ди помешавме кокосот и чоколадото, и го формираме гнездата на фолијата.
  5. Во средишниот дел на секое гнездо се прави вдлабнатина во која се поставуваат чоколадни јајце бонбони.
  6. Се ставаат во ладилник да се стврднат, а потоа се послужуваат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: