Рецепти
Пудинг од јапонско јаболко Ана Ристеска

Едноставен, пребрз и превкусен есенски десерт за кога не сакате да поминете многу време во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 )

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Млеко(половина од количината на јапонското јаболко (внатрешноста) )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подогтвува за помалку од 5 минути

  1. Исечете го врвот на јапонското јаболко и внатрешноста извадете ја со лажица. Внимајте јапонското јаболко сеуште да има форма бидејќи пудингот ќе го служиме во него.
  2. Ставете ја внатрешноста од јаболкото во блендер заедно со млекото и шеќерот и убаво изблендирајте ги.
  3. Сипете ја течноста во кората од јапонските јаболка и иставете ги јаболката во фрижидер неколку часа за пудингот да се стврдне.
  4. Кога ќе биде добро оладен послужете го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: