Рецепти
Пудинг торта Ана Ѓорова

Леден десерт што е совршен за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од јагоди(1 Пакување)

Пудинг од чоколадо(1 Пакување)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(6 Супени лажици)

Маргарин(200 Грама)

Замрзнати јагоди(200 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Вода(300 Милилитри)

Бисквити(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во 300 мл млеко се вари пудинг од чоколадо, потоа во 300 мл млеко се вари пудинг од ванила. Се оставаат настрана.
  2. Во тенџере со 300 мл вода на рингла се ставаат смрзнати јагоди (може и свежи), а кога ќе зовријат им се додава пудинг од јагоди.
  3. Кога пудинзите од чоколадо и ванила ќе се изладат, се мешаат со претходно изматен маргарин со шеќер во прав.
  4. Бисквитите се потопуваат во млеко и се редат, па се премачкуваат со пудинг од чоколадо, па ред бисквити, па пудинг од јагоди, пак ред бисквити, па се премачкува целата торта со пудинг од ванила.
  5. Се става во замрзнувач и се послужува ладна.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: