Рецепти
Пудинг торта
Леден десерт што е совршен за летните денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пудинг од јагоди(1 Пакување)
Пудинг од чоколадо(1 Пакување)
Пудинг од ванила(1 Пакување)
Млеко(600 Милилитри)
Шеќер(6 Супени лажици)
Маргарин(200 Грама)
Замрзнати јагоди(200 Грама)
Шеќер во прав(200 Грама)
Вода(300 Милилитри)
Бисквити(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во 300 мл млеко се вари пудинг од чоколадо, потоа во 300 мл млеко се вари пудинг од ванила. Се оставаат настрана.
- Во тенџере со 300 мл вода на рингла се ставаат смрзнати јагоди (може и свежи), а кога ќе зовријат им се додава пудинг од јагоди.
- Кога пудинзите од чоколадо и ванила ќе се изладат, се мешаат со претходно изматен маргарин со шеќер во прав.
- Бисквитите се потопуваат во млеко и се редат, па се премачкуваат со пудинг од чоколадо, па ред бисквити, па пудинг од јагоди, пак ред бисквити, па се премачкува целата торта со пудинг од ванила.
- Се става во замрзнувач и се послужува ладна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во