Рецепти
Пуслици со какао Ана Ѓорова

Класичните пуслици со додатен чоколаден вкус што нема да ве остават рамнодушни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 Грама)

Белка од јајце(4 )

Масло(за плехот )

Брашно(за плехот )

Сол(1 Прстофат)

Хопла(2 Децилитри)

Какао(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. За пуслиците: со миксер изматете ги белките со прстофат сол во цврст снег. Постепено додавајте го, со непрекинато матење, шеќерот во прав.
  2. Со помош на готварски шприц, формирајте ги пуслиците и ставајте ги врз намастен и набрашнет плех, со тоа што ќе внимавате да се доволно одвоени една од друга.
  3. Печете ги во загреана рерна на 75°C два часа, па оставете ги да се оладат.
  4. За филот: хоплата изматете ја со миксер и постепено додавајте го какаото.
  5. Пуслиците внимателно извадете ги од плехот, филувајте ги со какаото и поклопете ги, па послужете ги во хартиени кошнички по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: