Рецепти
Пуслици со лимон Ана Ѓорова

Вкусни и необични пуслици што вреди да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 грама + 4 лажици )

Ванилин шеќер(1 )

Лимон(1/2 )

Путер(25 Грама)

Кокос(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Матете ги жолчките на пареа со жица за матење заедно со 4 лажици шеќер и со сокот од половина лимон.
  2. Кремот брзо ќе згусне, па затоа откако ќе згусне веднаш тргнете го од рингла и додајте го путерот. Измешајте.
  3. Белките со миксер изматете ги во црст крем заедно со 100 г шеќер и малку лимонов сок. На крајот со лажица измешајте го кокосот.
  4. Ставете ја смесата од белки во готварски шприц и формирајте пуслици што ќе ги редите врз хартија за печење во плех, па печете ги во загреана рерна на 150 степени додека благо поруменат.
  5. Оставете ги да се оладат, потоа една пуслица премачкајте ја со кремот од жолчки и лимон и поклопете ја со друга.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: