Рецепти
Пуслици со лимон Ана Ѓорова

Вкусни и необични пуслици што вреди да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 грама + 4 лажици )

Ванилин шеќер(1 )

Лимон(1/2 )

Путер(25 Грама)

Кокос(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Матете ги жолчките на пареа со жица за матење заедно со 4 лажици шеќер и со сокот од половина лимон.
  2. Кремот брзо ќе згусне, па затоа откако ќе згусне веднаш тргнете го од рингла и додајте го путерот. Измешајте.
  3. Белките со миксер изматете ги во црст крем заедно со 100 г шеќер и малку лимонов сок. На крајот со лажица измешајте го кокосот.
  4. Ставете ја смесата од белки во готварски шприц и формирајте пуслици што ќе ги редите врз хартија за печење во плех, па печете ги во загреана рерна на 150 степени додека благо поруменат.
  5. Оставете ги да се оладат, потоа една пуслица премачкајте ја со кремот од жолчки и лимон и поклопете ја со друга.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: