Рецепти
Пуслици со лимон Ана Ѓорова

Вкусни и необични пуслици што вреди да ги испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 грама + 4 лажици )

Ванилин шеќер(1 )

Лимон(1/2 )

Путер(25 Грама)

Кокос(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Матете ги жолчките на пареа со жица за матење заедно со 4 лажици шеќер и со сокот од половина лимон.
  2. Кремот брзо ќе згусне, па затоа откако ќе згусне веднаш тргнете го од рингла и додајте го путерот. Измешајте.
  3. Белките со миксер изматете ги во црст крем заедно со 100 г шеќер и малку лимонов сок. На крајот со лажица измешајте го кокосот.
  4. Ставете ја смесата од белки во готварски шприц и формирајте пуслици што ќе ги редите врз хартија за печење во плех, па печете ги во загреана рерна на 150 степени додека благо поруменат.
  5. Оставете ги да се оладат, потоа една пуслица премачкајте ја со кремот од жолчки и лимон и поклопете ја со друга.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: